от Предание БГ

Представители на Българската православна църква - Българска патриаршия взеха участие в честванията по повод 1030-та годишнина от покръстването на Киевска Рус. Тържества се състояха едновременно в Киев, Украйна и Москва, Русия.

Прочети още
от Предание БГ

Старецът Ефрем (Мораитис), духовно чедо на великия старец Йосиф Исихаст, бивш игумен на манастира Филотей на Атон, построил 20 манастира в Америка, навърши наскоро 91 години.

Прочети още
от Предание БГ

Свети мощи, съхранявани в олтара в гръцката православна църква „Св. Пантелеймон“, са останали невредими, след като пожар опустошава сградата, където се помещава църквата в Аделаида, Австралия.

Прочети още
от Предание БГ

Негово Високопреосвещенство Запорожския митрополит Лука потвърди, че се е случило чудо с икона на св. Йоан Шанхайски и Сан-Франциски Чудотворец в манастира „Св. Сава Освещени“ в Мелитопол, находящ се на около 600 км югоизточно от Киев.

Прочети още
от Предание БГ

Защитниците на живота празнуват нова победа в Мисисипи днес, след като губернатора Фил Брайънт подписа на 19 март. т.г. най-рестриктивната забрана в САЩ по отношение на абортите. Сега убийството на бебета в утробите се забранява, след като са минали 15 седмици от бременността, без значение дали става въпрос за изнасилване или инцест, съобщава WND.

Прочети още