от Предание БГ

В интернет се появиха информации за чудодейна намеса на стареца Ефрем (Мораитис) от манастира „Св. Антоний” във Флорънс, щата Аризона. Бившият игумен на атонския манастир Филотей се появил по чудодеен начин, за да предотврати самолетна катастрофа на полета от Ларнака, Кипър до Хайфа, Израел.

Прочети още
от Предание БГ

 

Обществени и църковни водачи, представители на интелигенцията и вярващи са изразили своето възмущение по отношение на новия закон „За свободна промяна на пола”, който е приет на първо четене от гръцкия парламент, съобщава Russian Athos.

Прочети още
от Предание БГ

Ново чудо, свързано с иконата „Скоропослушница“ на Божията Майка се случи през наскоро в манастира в Сохос, североизточна Гърция, подворие на Светогорския манастир Дохиар, където обикновено се пази иконата. Чудото се случило с осемгодишно момиченце, което било нямо по рождение, съобщава vimaortodoxias.gr.

Прочети още
от Предание БГ

Разрушената на 11.09.2001 г. в Ню Йорк гръцка православна църква най-сетне се възстановява на мястото, където се издигаше Световният търговски център.

Прочети още
от Предание БГ

Още едно св. Кръщение се случи наскоро на бреговете на река Халиакмон, най-дългата река на територията на Гърция (дължината ѝ е 185 мили или приблизително 300 км), съобщава Romfea.

Прочети още