СТАРЕЦ ЕФРЕМ АРИЗОНСКИ ПРЕДОТВРАТИ САМОЛЕТНА КАТАСТРОФА

от Предание БГ

В интернет се появиха информации за чудодейна намеса на стареца Ефрем (Мораитис) от манастира „Св. Антоний” във Флорънс, щата Аризона. Бившият игумен на атонския манастир Филотей се появил по чудодеен начин, за да предотврати самолетна катастрофа на полета от Ларнака, Кипър до Хайфа, Израел.

Инцидентът се случил на 9 октомври, когато на самолета започнали да се появяват проблеми с двигателя десетина минути преди да кацне в Хайфа. Кипърският пилот Панайоти загубил съзнание, а когато се свестил, усетил как две топли ръце поемат контрола над управлението на самолета.

Всички пътници изпаднали в паника с изключение на архим. Андреа от Назарет, който тихо се молел с Иисусовата молитва по броеницата.

Самолетът се приземил безопасно, а пилотът, почтително целувайки десницата на отец Андреа, видимо потресен, попитал какво се е случило с другия свещеник, който седял до архимандрита. „Тук имаше нисичък, много слаб, белобрад старец, който държеше ръцете ми”, настойчиво рекъл пилота, „и именно той ни спаси!”

Тогава архимандритът показал на пилота снимка на старец Ефрем Аризонски и останал удивен, разбирайки, че именно той е човекът, който спасил самолета и всички пътуващи в него.

https://elderephraimarizona.blogspot.bg


Още новини
  • Prev