След 18 дни 40 градуса температура, инфекция на дихателните пътища и силна треска горещо благодарим на свети Лука

от Пътят на отците

„Моят съпруг С., 46-годишен, влезе в болницата „Благовещение“ през август 2007 г. с инфекция на дихателната система и силна треска. Тук ще де добавя, че страдаше и от захарен диабет и сънна апнея, които утежняваха състоянието му, както и остра инфекция на пикочните пътища, която в онзи ден не беше диагностицирана, защото беше минал през десетдневно лечение с антибиотик. Когато приключи с антибиотика, започна отново силна треска (с температура 40-41 градуса) и така се принудихме да го закараме в болницата.


Треската беше много силна и почти не намаляваше от лекарствата, а антибиотиците не му действаха. Дни наред му слагахме торбички с лед на краката, под мишниците, на главата и т.н. Лекарите му даваха различни антибиотици, които обаче не даваха резултат. За кратко температурата спадаше и след това отново стигаше 40-41 градуса. Поради затлъстяване и липса на ясно очертани вени изобщо не можеха да му вземат кръв, колкото и да се опитваха дни наред. Ръцете му бяха надупчени навсякъде. До такава степен, че казваше „Не издържам повече, оставете ме и каквото ще да става“.
Всичко това, и най-вече треската, го бяха изтощили телесно и душевно. Тогава уведомихме един псалт, приятел на нашия син, който носеше със себе си мощи на светци – сред тях и на свети Лука. Той ги остави до деня, когато моят съпруг излезе от болницата. Всеки ден им се покланяхме и четяхме Параклиса към свети Лука. От онзи момент, в който дойдоха светите мощи, клиничната картина започна да се променя. Дойде сестра да вземе кръв и веднага намери вена. Това стана много пъти без проблем. Най-важното – антибиотикът започна да действа и треската да отслабва. Отбелязвам, че в продължение на 18 дни температурата му беше над 40 градуса. Изследванията показваха и инфекция на пикочните пътища. Здравето му се подобри светкавично и той се възстанови напълно.
Горещо благодарим на свети Лука и на всички светци, които ни помогнаха“.

А. П., Ано Лиосия

из книгата на Ловчанска Епархия "Бърз помощник: чудесата на св. Лука днес"

kniga 5Още новини
  • Prev