от Предание БГ

Спасението на нашата душа не е игра! Някой ден всеки един от нас ще се сбогува с този временен живот и ще се отправим към вечната ни обител.

Прочети още
от Предание БГ

През 2018 г. семейна работа ме отведе в провинция Нижни Новгород. На 5 юни претърпях инцидент: паднах и си счупих глезена, оказа се със скъсана връзка и разместване. Линейката ме откара в спешното отделение, където върнаха костта и я гипсираха. И това беше вместо операцията, първо трябваше да събера парченцата от счупената кост! Казаха ми да се върна за операция след три седмици. Болката през това време беше непоносима и изобщо не отслабваше.

Прочети още
от Предание БГ

Бог е светлината на душата. Колкото повече душата е изложена на тази светлина, толкова по-здрава, по-жизнерадостна, по-силна е тя. Бог е разумна светлина, която прониква и вижда през цялото творение. Бог гледа и вижда всички човешки мисли, всички желания, всички намерения.Господ гледа. Когато човек осъзнае, че Бог гледа, той се срамува от глупавите мисли, греховните желания, неправедните намерения. Така се появява страхът Божий в човека, който очиства душата. Начало на премъдростта е страхът Господен.                                            

Прочети още
от Предание БГ

   Един ден при отец Гавриил дошли монаси. По пътя, преди да дойдат при отец Гавраил, те говорели помежду си:

- Колко са силни монасите, колко голямо значение има, че знаем силата на кръстното знамение, 90-ия псалом, молитвата, защото с тях побеждаваме дявола.

Прочети още