Писмо от Негово Блаженство Онуфрий, митрополит Киевски и на цяла Украйна до Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил

от Предание БГ

Ваше Високопреосвещенство,

Всесърдечно Ви благодаря за топлите слова в подкрепа на нашата многострадална Църква в днешните бурни часове на изпитания.

Въпреки делящото ни разстояние, ние усещаме молитвената подкрепа на Ваше Високопреосвещенство. В своето послание свети апостол Павел пише: Кога страда един член, страдат с него всички членове; кога се слави един член, радват се с него всички членове (1 Кор. 12:26). Предвид това, че всички ние сме едно Тяло Христово, а не отделни членове без свръзка, утешаваме се и живеем с надеждата, че по Божията милост ще можем достойно да преминем всички тези изпитания, защото не оставаме сами при тези обстоятелства. На Вас, Ваше Високопреосвещенство, в пълна мяра се изпълняват словата: Брат подпомаган от брата е като як и укрепен град (Притчи).

Желая Ви, Ваше Високопреосвещенство, Божието благословение и помощ в Архиерейското Ви служение за благото на Светата Православна Църква. Просим и занапред Вашите свети молитви за нашата Църква и за целия украински народ.

С братска любов в Христа,

   ✝ Онуфрий

Митрополит Киевски и на цяла Украйна

Предстоятел на Украинската Православна Църква


Още новини
  • Prev