Празникът на Биелската чудотворна икона на Света Богородица - Полша

от Предание БГ

По покана на Негово Блаженство Сава, митрополит на Варшава и на цяла Полша, Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, ст. ик. Кънчо Кабадийски и църковният хор „Благовещение“ на храм „Св. Троица“ – гр. Ловеч посетиха град Биелск Подляски за празника на Биелската чудотворна икона на Пресвета Богородица.

Бдението на 10 юни беше отслужено от архиепископ Григорий, викарен епископ на митрополит Сава, Ловчанския митрополит Гавриил и духовенство на града.

На 11 юни беше отслужена св. Литургия, която възглави Негово Блаженство митрополит Сава в съслужение с митрополит Гавриил и архиереи на Полската Православна Църква.

Слово произнесе митрополит Сава. Митрополит Гавриил благодари на Негово Блаженство, на архиереи, свещеници и миряни за братското сърдечно гостоприемство, оказано на българската делегация.

Вечерта на същия ден в Дома на културата се проведе фестивалният концерт. В програмата се включиха 7 хорови формации, сред които беше и хорът от България „Благовещение“. Църковен хор „Благовещение“ с диригент г-жа Доротея Динкова се представи блестящо пред препълнената зала. Хорът впечатли взискателната полска публика с разнообразния си репертоар и безупречна визия.

Снимки

Снимки 2Още новини
  • Prev