Нова книга за свети Гавриил (Ургебадзе): "Венецът на стареца"

от Пътят на отците

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил излезе от печат новата книга на Ловчанска Епархия "Венецът на стареца", посветена на великия съвременен подвижник и изповедник свети Гавриил (Урегебадзе). 

Новото издание е допълнение към книгата „Диадемата на Стареца“, издадена през 2006 година. Оттогава се случиха много събития: архимандрит Гавриил бе прославен в лика на светиите като преподобен, изповедник и юродив заради Христа; бяха намерени светите му мощи – събитие, очаквано с благоговение и любов от целия православен свят. Затова и сборникът включва много нови свидетелства за светостта и чудотворната помощ на светия отец - спомени и увлекателни разкази на йерарси, монашестващи и свещеници, на миряни, на родните сестри на светеца. Книгата включва и цветен албум с икони, снимки на свети Гавриил, фотографии от откриването на светите му мощи и др. Към изданието е добавена и отделна картонена икона на светеца.

Изказваме дълбока благодарност към игумения Кетеван (Копалиани), игуменка на Мцхетския женски манастир на света Нино, Грузия, за благословението и правото за издаване на тази книга!

Изданието е налично и в твърда, и в мека подвързия и се разпространява на цени от 20 лв. и 16 лв. съответно. За повече информация и поръчки: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., 0888 286 937