Излезе от печат "Нашият мир е Христос" на Лимасолския митрополит Атанасий

от Пътят на отците

Понякога в православния свят наричат Лимасолския митрополит Атанасий Новия Златоуст. Подобно на великия учител на Църквата кипърският архиерей съчетава дара на словото и умението да говори на съвременни злободневни теми с дълбока укорененост в светоотеческото предание и аскетическата традиция на Православието. Неговите беседи носят неговия богат духовен опит, те са проникновени и красиви, чужди на сложните и обезценени фрази – той говори просто, разбираемо и заедно с това дълбоко.

Проповедническата дейност на владика Атанасий е изключителна по своя обем и значение. Понякога той изнася по няколко беседи на ден. И вече 8 години, със съдействието и труда на преводача на сборниците Константин Константинов, Ловчанска Света Митрополия донася до българския читател най-силните образци от живото слово на този достоен и обичан архиерей на Православната църква.

Няколко дена преди великия празник Петдесетница, на българския книжен пазар излезе новият сборник на Ловчанска епархия „Нашият мир е Христос“. Подбраните беседи, както и в останалите издания, носят смиреното упование на Бога, с което техният автор винаги пристъпва към своята проповедническа дейност, а заедно с това и дълбокото разбиране на Църковното предание и богатия духовен опит. И всичко това, съчетано със силата на Божията благодат, прави словата на Лимасолския архиерей извор на утешение, вразумление и духовна опора за всеки православен християнин, живеещ в настоящите нелеки времена.

За повече информация за новото издание може да се свържете с издателството на Ловчанска епархия на тел. 0888 286 937 или knigi.predanie.bg