Нова книга от свети Лука: "Господи и Владико на моя живот"

от Пътят на отците

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на книжния пазар в България вече е новото издание на Епархията - "Господи и Владико на моя живот". Книгата съдържа тълкованието върху Великопостната молитва на свети Ефрем Сирин от свети Лука Войно-Ясенецки. Великият светител в своето всеотдайно служение на Бога и хората е бил не само достоен архипастир и гениален лекар, но и вдъхновен проповедник, и духовен писател. В своите наставления върху великата молитва на преподобния Ефрем свети Лука ни разкрива дълбокия смисъл на всяко едно прошение, всяка една дума. А тези молитвени вопли, по думите на светеца изповедник, са се излeли от "напълно очистено, съвършено, свято сърце, от просветен от Божията благодат ум, станал причастник на ума Христов". "Тази молитва - говори още светителят - прониква в сърцето както никоя друга, чувствате особената, изключителната, божествената ѝ сила".

Затова и словото на любимия светец, лекар на душите и телата, ще бъде още една утеха и извор на духовни сили за всяко вярващо сърце по време на Светата Четиридесетница - това благословено и преблагословено от Бога време на духовен труд и покаяние.

За повече информация и поръчки: 0888 286 937 или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.