от Пътят на отците

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар вече е новото издание на Ловчанска епархия "Веднъж за цял живот". Сборникът съдържа 11 беседи на автора (прот. Илия Шугаев), проведени с ученици от последния клас на гимназиалното образование. В тях се разглеждат най-актуални за съвремието въпроси, свързани с брака, семейството и възпитанието на децата.

Прочети още
от Пътят на отците

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар излезе новата книга на Ловчанска Епархия "Благодатни дарове и благодатни хора". Сборникът е издание на манастира "Параклит" ("Св. Дух - Утешител"), Оропос - Гърция, чието монашеско братство и издателска дейност в продължение на 40 години ръководеше игуменът на обителта приснопаметният старец схиархимандрит Тимотей (Саккас). Изданието представлява своеобразен патерик от свидетелства за проявленията на божествените дарове както сред древните светии, така и сред съвременни подвижници на благочестието.

Прочети още
от Пътят на отците

За първи път на българския книжен пазар предстои да излезе "Веднъж за цял живот" на прот. Илия Шугаев - книгата побрала по мнението на хиляди читатели много мъдри, светли мисли, организирани в 11 беседи с единадесетокласници по въпросите на брака, семейството, децата.

Прочети още
от Пътят на отците

Уважаема г-жа Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, г-н председател на Общинския съвет, г-жа Иваничка Буровска, г-н Еленко Начев, драги научни работници, драги учители, драги съграждани, драги деца,
Сърдечно Ви честитя днешния голям празник на Българската просвета и култура и на славянската писменост, основата на която са създали светите братя Кирил и Методий и техните ученици Климент, Наум, Сава, Горазд и Ангеларий.

Прочети още
от Пътят на отците

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар вече е новият сборник на Ловчанска Епархия "Нашата надежда е Христос", съдържащ непубликувани досега беседи на Лимасолския митрополит Атанасий. Особено място в сборника е отделено на съвременните светци и духовни наставници на автора старците Ефрем Аризонски, Йосиф Ватопедски, свети Ефрем Катунакийски. Заедно с разказите за приснопаметните подвижници читателят ще попие и от живото слово на владика Атанасий,  засягащо вътрешния живот на християнина, смирението, борбата с гнева, човешките идоли, чистотата на съвестта, упованието в Христа.

Прочети още