Делфини изнесоха икона на Богородица в Сочи

от Предание БГ

За съвсем необикновено събитие – как ято делфини „върнаха“ икона на Божията Майка на хората на брега до руския град Сочи, съобщават The Russian People’s Line и Orthodox England.

Полковник и неговата съпруга, почиващи и наслаждаващи се на плажната обстановка на 17 май, станали свидетели на събитието, като видели ято от дванадесет делфини да плуват до самия бряг. Смаяната двойка се почудили какво правят известните със своя интелект делфини на брега, когато внезапно те изхвърлили нещо от водата, като незабавно отплували навътре.

Предметът бил покрит с кал и на пръв поглед съвсем не будел интерес. Макар че други хора също отпочивали на плажа, никой не обърнал особено внимание. В крайна сметка съпругата на полковника помолила съпруга си да види какво представлява предмета, и след като почистили калта, те силно изненадани видели, че всъщност делфините са извадили икона на Богородица тип „Знамение“(Молеща се).

Как се е озовала иконата на морското дъно и как делфините са разбрали, че тя трябва да бъде изнесена на брега, си остава загадка. Вероятни делфините са усетили благодатта на своя Създател и на Неговата Пречиста Майка от иконата.

Полковникът отнесъл иконата в Москва, надявайки се да я покаже на Негово Светейшество патриарх Кирил и да му разкаже чудната история как тя била „намерена“.


Още новини
  • Prev