Чудесна помощ в наши дни

от Предание БГ

Гръцките медии съобщават за две чудеса на светите Паисий Светогорец и Порфирий Кавсокаливит, предава AgionОros.

На 22 април 16-годишният Димитрий Николопулос паднал от покрива на басейн в гр. Ксанти и осем дни се намирал в състояние на кома. Лекарите от централната болница в гр. Кавала (където спешно откарали пострадалият) считали, че младежът е на прага на смъртта и не давали никакви практически шансове за неговото оздравяване.

Известният гръцки вестник „Еспресо” се свързал с духовника на Димитрий отец Василий Николопулос и свещ. Йоан Марелис. Именно отец Йоан благословил момчето, когато се намирал в спешното отделение и се молил за неговото изцеление. Отразявайки това и след като интервюирали и други очевидци на събитията, журналистите публикували обширен материал, посветен на чудесното изцеление.

Всичко започнало с това, че отчаяните родители узнали от свои приятели за свещеник Йоан Марелис, настоятел на храма „Св. Георги” в гр. Ксанти, който притежавал скуфия на преп. Паисий Светогорец.

„Реших, че няма да успея да взема скуфията на св. Паисий, тъй като в този момент тя се намираше в далечния град Александруполис. Най-доброто решение в този момент би било да помоля игумения Анна от манастира на св. Порфирий Кавсокаливит да ми даде епитрахила на светеца, който се съхранява в тази обител. Отидох в Кавала, където се намираше пострадалият Димитрий, и започнах да се моля за неговото изцеление. По тялото на момчето нямаше здраво място, целият бе в рани” - разказва отец Йоан.

Батютшката помолил лекарите и медсестрите да позволят да се положи епитрахила на преп. Порфирий върху главата на Димитрий. В този момент всички присъстващи се молели за оздравяването на момчето.

„Казах „Христос воскресе”, тъй като това се случи в пасхалния период. В този момент медицинската апаратура, свързани с юношата, започнаха да издават звуци, нещо се случи с болния именно в този момент - продължава своя разказ свещеника.

На следващия ден на отец Йоан се обадил развълнуваният Василий Николопулос. Подробности за този разказ духовникът на момчето разказва на журналистите: „Случи се чудо! Юношата започнал да мърда своите ръце и крака! Лекарите признали, че това, което се случва, е невероятно. Вседствие на сериозните наранявания на главния мозък докторите практически не смятали, че пациентът ще оздравее. Обаче Димитрий дошъл в пълно съзнание. Мозъкът възстановил своята работа. Ние преживяхме чудо, молихме се през цялото време. Нашият син бе спасен!”

Информацията за чудото бе потвърдено и от обитателите на манастира на преп. Порфирий Кавсокаливит.

Две седмици след тези събития в болницата на гр. Кавала се случило и друго чудесно събитие.

На приетия в болницата 22-годишен млад човек била поставена диагноза „клинична смърт”. Родителите на младия мъж възложили цялата си надежда на Бога и на молитвеното застъпничество на преп. Паисий. След като в болницата била донесена скуфията на преп. Паисий Светогорец, младият човек напълно се възстановил.


Още новини
  • Prev