Албазинската икона на Богородица чудодейно спасява жена от смъртоносна болест

от Предание БГ

Сайтът на Благовещенска епархия, намираща се в далечните кътчета на източна Русия, публикува нова история на чудо, което се е случило чрез Албазинската икона на Божията Майка. В написаното Ирина К. разказва историята как получила помощ за своята майка, която била в спешното отделение.

Ирина пише, че разбрала за състоянието на майка си от баща си. Нейните родители живеели в Украйна и същата нощ тя се отпътувала при тях, вземайки ламинирана иконка с образа на Албазинската Света Богородица в своята кола.

„Баща ми бе съкрушен от мъка, когато се срещнахме. Незабавно отидохме да видим мама в спешното отделение.... Не мога да продължа да пиша от напиращите сълзи. Тогава продължавах да повтарям „Мамо, мамо, чуй ме! Тук съм, с теб съм. Дойдох! Тя поглеждаше, ала не виждаше; не разбираше какво се случва.“

Тогава тя извадила иконката и я сложила върху сърцето на майка си. „Мама бавно повдигна ръка и я притисна към себе си“, продължава Ирина. Не им позволили да останат в отделението, но иконката оставили. Ирина се молела постоянно на Божията Майка да спаси и запази нейната майка, а денонощията започнали да се нижат едно подир друго. „Пресвета Богородица е близо. Тя ще я запази; ще я защити!“, сигурна била Ирина.

А сетне се открило чудото на Божията Майка. „Лекарят само клатеше глава, не можейки да повярва на очите си“, припомня си Ирина. Баща ѝ я бил предупредил да се подготви – майка ѝ била отслабнала, имала белодробен оток. „Но Пресвета Богородица ни пази под своя покров!“, възкликва Ирина, сигурна, че Дева Мария е запазила майка ѝ чрез своята мъничка иконка.

„И ето, мама можеше да ме види, да ме познае, дишането ѝ се успокои, и само след ден вече седеше и се хранеше. Болестта отстъпваше“, пише възрадваната дъщеря.

Но внезапно една нощ състоянието на майка ѝ се влошило. Ирина паднала на колене пред иконичката, която била поставена на нощното шкафче до леглото.

Стаята била тъмна, Ирина си спомня: „Ала иконата сякаш светеше, макар че никаква светлина не падаше върху нея, виждах това ясно. Както никога преди тази ужасна нощ не съм чувствала толкова близо Господ и Неговата Пречиста Майка, съвсем близо, откликващи, помагащи! Това чувство не отслабваше... Те я спасиха. Мама бе спасена“, отбелязва тя.

Благовещенска епархия събира истинските свидетелства на излекувани хора, свързани с Албазинската икона от декември 2015 г. Сред тях е и историята на една жена, излекувала се от рак, като се помазала на мястото, където бил тумора ѝ, както и жена, на която Божията Майка предрекла, че ще роди син.

В продължение на повече от 300 г. чудотворната Албазинска икона на Божията Майка бди над този пограничен район на Русия, пресичан от р. Амур. Православните я почитат не само като покровителка на руските войници, но също и като Закрилница на майките. Вярващите се молят за майките си пред иконата, а също по време на своята бременност и раждане,  така че Божията Майка да ги дари с крепко здраве чрез непресекващата святост, струяща от Албазинската икона.“

Празникът на иконата е на 9/22 март.


Още новини
  • Prev