Отворено писмо до Св. Синод на БПЦ БП от български семейства

от Предание БГ

Уважаеми Господа от Св. Синод на БПЦ – БП,

Ние, българските родители, се обръщаме с огромна молба към Вас – представителите на нашата православна църква – стожерът на християнската ни вяра в нашата родина. В дни, в които злото се е изправило и воюва срещу Христовата вяра, срещу всичко свято и морално, знае, че ще успее само тогава, когато обезсили и унищожи първата създадена от Бог институция, а именно Семейството. Ние, над 100.000 български семейства, обединили се в ”Национална група НЕ на Стратегията за детето 2019-2030!” и още много други из цяла България и чужбина, излизаме с открит призив към Вас – Спасете семейството в родината ни!

Знаем огромният натиск, на който сте подложени мълчаливо да се съгласите, но като Божии служители, като водачи на българските православни християни, имате належащ дълг пред Бог и пред обществото да не мълчите, но да говорите, да се борите, да бъдете гласът на онеправданите. Днес! Днес, защото утре може да е вече късно.

Няма да правим задълбочен анализ на Стратегията за детето, но ще кажем, че когато има насилник в семейството, трябва да се изведе той, а не детето. Но не това им е целта. Стратегията казва обратното, а норвежкият ни спонсор и пример Барневерн го доказват. Това дете има много други роднини, които знаят много по-добре от държавата как да се грижат за него и то безплатно. Когато наистина има нужда да се намеси държавата в едно семейство, защо трябва НПО-та да изземват нейните функции? Защо НПО, защитаващи джендър идеологии и цели, отговарят на уж държавния тел. за закрила на детето, чийто номер “случайно” съвпада с норвежкия и чиято реклама би трябвало да бъде: “Ела, Кумчо Вълчо, изяж ме!”? След като няма прикрити цели, защо именно джендърските НПО-та, които са като варосани гробници и които усилено защитават правата на хомосексуалистите, участваха във всички публични обсъждания, защита и работа по Истанбулската конвенция, а сега и в Стратегията за детето? Защото вечно прикривайки се зад целофани, като защитата на човешките права, зад фалшивата закрила на жените и децата, искат да наложат джендърските си норми, идеологии, цели, политики и закони, водещи единствено до деградация на обществото, което започва с унищожаване на семейството. Кой все още не е разбрал, че те НЕ се борят за правата НА децата, а за правата НАД децата?! Понеже всички знаем, че децата ще имат права само и единствено, докато не попаднат в ръцете на Соросоидните НПО-та и ДАЗД, която пък незабавно трябва да се трансформира в ДАЗС – Държавна агенция за закрила на Семейството! И го казваме, като хора, които НЕ си бият децата. Най-добрата среда за детето, е да израсне в любящо биологично семейство. Но основна политика в настоящата Стратегия (по примера на Норвегия) е, че децата са собственост на държавата, а не на семейството и при нужда, тя най-добре може да прецени как да се грижи за тях. Интересно, че ако погледнем към Норвегия, които служат за пример в Стратегията, тяхна цел са все здрави деца и възможно по-малки. Същата българска държава, която разпродаде всичко, за което не можела да се грижи, след няколко норвежки финансови инжекции, започна да иска да се грижи за нашите деца, но по норвежки тертип.

И слушаме прозрачните лъжи на политици, медии и НПО-та, как всичко се правело в помощ на българското семейство и нямало нищо прикрито. Защо тогава в читанката за 3 клас вече обучават децата ни с осакатени разкази от австрийска ”писателка”, където ги учат как да нямат доверие на родителите си, а само на учителката, чистачката и на чичко полицай? Защо тогава вече ни наричат в документи на СО родител 1 и родител 2? Защо вече се предлагат 2 джендърски магистърски специалности във варненския “Свободен” университет? Защо същите НПО-та, върло защитаващи всички джендърски ценности и морално разложение, писмено питат децата ни в анкети: “Като какво се чувствате – момче, момиче или друго”? Библията ясно заявява на цялото човечество, че не съществува друг пол, освен двата, независимо как го изопачават, че има 58 пола!

Молим Ви, не се поддавайте на манипулации и изкривени анализи на Стратегията, която трябваше няколко пъти да се прочете от професионални юристи, за да се открият подводните камъни в нея. Всички знаем за прикритите цели на подобни стратегии, да се легализират джендър идеологиите, за които политиците ни биват притискани и от открити хомосексуални чужди министри. Да, премиерът и министри казаха, че се спира работата по Стратегията и тя ще бъде преработена. Но българските семейства НЕ искаме преработка на Стратегията, защото една гнила ябълка не се изрязва, тя се изхвърля. Българското общество умоляваме ръководството на Българската Православна Църква, да настоява за пълното й отхвърляне, както и на отделните части от нея, които бързо и прикрито бяха приети и влизат в сила от 01.01.2020 г. Тъй като по закон трябва да има приета стратегия, незнайно защо, то в такъв случай нашето искане е тя задължително да бъде написана след широк обществен дебат и с участието на български родители и юристи, които открито сме против старата Стратегия, заедно с Българската Православна Църква, както и с българските политици, но без участието на НПО-та.

Политиците и всички НПО-та имат за цел да се приеме Стратегията, поради колосалните суми, които отдавна изпраща предимно Норвегия, за да приеме България подобни на техните закони, които ще бъдат задължително следствие на Стратегията. В лицето на норвежката социална служба Барневерн, виждаме резултатите от норвежките закони за ”защита” на децата и около половин милион отнети деца за 30 год. Като от 2011 г. насам много голяма част от тях се дават за осиновяване на хомосексуални ”семейства”. Всеки сам може да си направи изводите. Норвежките петролни пари текат с пълна сила също в цяла Централна и Източна Европа, стремейки се да разпространят, като ракови метастази, подобна на своята стратегия за ”защита” на децата. Защита от какво? Както пишат именно норвежки медии: ”За 3 год. спасихме десетки хиляди деца от техните родители.” Ако просто погледнем фрапиращите причини за отнемането на тези деца, ще видим, че са лишени от всякакъв разсъдък. Именно поради тази причина над 25.000 семейства вече съдят Норвегия в Международния съд за неправомерното отнемане на децата им.

Това се цели и в България – деградация на моралните ценности на обществото, крах на българското християнско семейство и вяра, и пълен контрол на населението чрез страх да не им отнемат децата, които са сърцето ни, дъхът ни, кръвта във вените ни.

Но ние не се борим само срещу отнемане на децата ни, а срещу изземване на родителските ни функции от държавата, срещу ограничаване правата на родителите да възпитават и обучават децата си, срещу създаване на детски съдилища, срещу това – чуждестранно финансирани НПО-та, да пишат българска стратегия и конвенция, срещу намесата на НПО-та в държавните структури, срещу сексуалното образoвание още на 4, а било то и на 10 год. възраст, насочващо децата ни към всичко друго, но не и към нормалното възпитание, срещу целите им да омаловажат и разрушат Семейството, като Божествена единица и да ни се наложи демоничното извращение хомосексуалност, като нормална и съвременна обществена норма. Спомняме си от Библията, че градовете Содом и Гомор предизвикаха Божия гняв именно поради подобни мерзости. За всичко това, ние молим БПЦ-БП за Вашата пълна подкрепа и действие, както и да се изучава предмета Вероучение в българското училище, било то и като избираем предмет.

Затова, както Църквата в редица европейски страни, застана срещу същите лицемерни Стратегия за детето и Истанбулска конвенция, така горещо Ви призоваваме – бдете, изправете се, издигнете гласа си, използвайте властта си, дадена Ви не от човеци, а от Бог, бъдете стожер на вярата ни, както 5 века са били духовните ни водачи, не прекланяйте глава и колене пред човек и пред никакво зло, защитете българското семейство и християнски ценности, като още веднъж застанете твърдо, открито и с ясна позиция срещу настоящата Национална Стратегия за детето 2019-2030, срещу детското правосъдие, познато и като Ювенална юстиция и срещу Истанбулската конвенция. Защото, като наши духовни водачи, сте длъжни пред Бог, пред нас, обществото и пред историята, която пишем в момента. Един лидер си проличава именно в трудни времена, защото велик капитан се става в бурни морета и дълбоки води.

С дълбоко уважение,

Иван Ангелов и българските семейства