Архим. Клеопа (Илие): Почитащият Богородица бива защитен от Нея

от Предание БГ

Почитащият Богородица като своя майка и покровителка, бива защитен от Нея: той и неговите деца, и добитъка, и целия му имот.

Имайте винаги тази вяра, не пропускайте да прочетете във вашия дом акатиста и молебена на Божията Майка, и няма да ви постигне никаква скръб и беда, призовавайте Божията Майка с цялото си сърце, и Тя непременно ще се притече със Своята бърза помощ, с пресветите и пресилни Свои молитви.

Знайте, че няма душа под небето, която да е възложила упованието си на Божията Майка и да е била посрамена до края. По Нейните молитви в сегашния век тя ще има покой, утешение, покров и прибежище, а в минутата на смъртта милостта на Божията Майка няма да я остави.

А в деня на Съда Пресветата Майка ще застане на колене пред Пресветия и Сладчайшия Свой Син и наш Бог Иисус Христос и ще каже: „Господи Боже и Сине мой, тази измъчена душа дори да е съгрешила, но всякога е молела Аз да се моля на Теб. Прости ѝ, помилуй я и ѝ стори милост“.

И така ние по молитвите на Пресвета Богородица ще бъдем помилувани и в днешния век, и по време на смъртта, и в деня на съда. Амин.