Писмо на Полския митрополит Сава до Руския патриарх Кирил

от vbfczAmivepelmDA

Предстоятелят на Полската Православна Църква изрази безпокойство във връзка с проявите на враждебно отношение към Руската Православна Църква, съобщава официалният сайт на Московската Патриаршия.

Блаженият Митрополит на Варшава и Полша Сава отправи адрес към Патриарх Кирил, в който изразява своето безпокойство във връзка с агресивните акции, насочени срещу Руската Православна Църква. В своето послание митрополит Сава подчертава, че Съвместното послание на народите на Русия и Полша, подписано на 17 август 2012 година във Варшава, е било прието от мнозина в Русия и Полша като призив за действие по преодоляване на трудностите в отношенията между народите, за сътрудничество, основано на взаимопочитание и любов. 

"Изпълнен със скръб по случай клеветите и лъжливите обвинения", пише митрополит Сава, "изразявам от името на цялата Полска Православна Църква нашето уважение и любов към Ваше Светейшество, иерархията, духовенството и всички вярно стоящи в оградата на Светата Църква, като ви уверявам в нашите молитви за Вас и тези, които са с Вас, в единството на Светото Православие и Пълнотата на Светата Църква на нашия Господ Иисус Христос".