Чудо с мощите на св. Йоан Руски се случи на остров Евбея

от Предание БГ

Истинско чудо пред очите на голямо число поклонници се случило в храма на св. Йоан Руски в селището Прокопи на остров Евбея. Новината за това събитие бързо се разпространила в много страни.

Да се поклони на мощите на светеца дошла една жена поклонничка, която тайно искала да вземе пояса на св. Йоан. По нейните думи, по такъв начин тя искала да излекува тежко болен близък родственик.

Оставала незабелязана, поклонничката бързо излязла от храма заедно с група хора, като била сложила пояса в чантата си и отишла до автобусната спирка с намерението да се отправи към Атина.

И тогава се случило чудото! По неизвестна причина автобусът не могъл да помръдне от мястото си, без да има каквито и да е технически проблеми. Внезапно от храма забили камбаните ( и до сега не е установено кой е започнал да ги бие).

Потресената жена разбрала, че по такъв начин светецът я призовава да се опомни. Бързо отишла при шофьора на автобуса и рекла: „Бързо трябва да върна в храма това, което взех от там“ и изтичала към църквата.

Скоро тя се върнала обратно в автобуса, който за удивление на пътниците безпрепятствено потеглил.


Още новини
  • Prev