Пророчествата на стареца Паисий за Турция се сбъдват - твърди известен учен тюрколог

от vbfczAmivepelmDA

Професорът от Отавския университет, крупният специалист по Турция Д. Кицикис коментира последните събития в тази страна в интервю за гръцката телевизия:

"Аз съм учен и не вярвам в пророчества, за мен съществуват само факти. Въпреки това не мога да не отбележа, че пророчествата на Козма Етолийски и Паисий Светогорец за разпада на Турция се сбъдват по поразителен начин.

В плановете на силните на света влиза поетапният разпад на Турция. Стълкновенията, които се случват в тази страна - са само началото на разрушителните процеси, след тях ще последват други събития."

Професор кицикис даде коментар на пророчеството на свети Козма Етолийски "Турците ще си отидат, но пак ще се върнат и ще стигнат до Ексамилия (Шестимилието). Една трета от тях ще загинат, една трета ще повярват в Христа, а една трета ще отидат в Кокини Милья." По неговите думи една трета от населението на Турция (25 милиона) са алавити, които се отнасят позитивно към християнството. Освен това, не бива да забравяме, че големият процент тайни християни. Що се касае до третината от населението, за която в пророчеството на Козма Етолийски и Паисий Светогорец се говори, че ще отидат в Кокини Милья, то, по думите на професора, става дума за държавата Кюрдистан, който ще бъде създадена.