Русия предприема решителни мерки срещу извращенската пропаганда

от vbfczAmivepelmDA

Руският парламент днес гласува 436 "за" и 0 "против" относно приемането на пълна забрана срещу хомосексуалната пропаганда от чуждестранни и вътрешни активисти. Законът ще налага солидни глоби или затвор за разпространяване на "пропаганда на нетрадиционни сексуални връзки". Той ефективно ще постави извън закона гей фестивалите и ще спре опитите на чуждестранни хомосексуални активистки групи да нормализират своя начин на живот или да организират кампании за узаконяване на еднополовите отношения.

Същия ден, Държавната Дума прие друг законопроект, предвиждащ затвор и глоби за всеки, уличен в оскърбяване на религиозни чувства.

Според някои съобщения, новият закон ще предвижда присъди до 3 години затвор и глоби до 500 000 рубли (прибл. 23 000 лв.) за организации, "разпространяващи информация, целяща формирането на нетрадиционно сексуално поведение сред деца, внушаваща, че това поведение е привлекателно, и прокламирайки лъжливото твърдение за социално равнопоставената същност на традиционните и нетрадиционните връзки".

Хора, използващи интернет за хомосексуална пропаганда могат да бъдат глобени до 155 долара; държавни служители - 10 пъти повече. Максималната глоба е 30 800 долара. Чужденци, уличени в нарушение на закона, могат да бъдат арестувани и задържани до 15 дена преди да бъдат депортирани. 

Законопроектът в момента чака разглеждане от Федералния Съвет, където се очаква да мине лесно, след което да влезе в сила като закон с подписа на премиера Владимир Путин. Законпроектът се явява следващата стъпка след няколко местни закона, включително и този на Санкт-Петербург, втория по големина град в Русия, където хомосексуалните кампании бяха забранени със закон. В последните 2 години, общо 10 от 83-те провинции на Русия са приели такива закони.

Статистическите данни сочат, че 88 процента от запитаните подкрепят забраната.

"Може ли да си представите организация, насърчаваща педофилията в Русия? Смятам, че народът в много руски региони ще въстане на оръжие. Същото се отнася за сексуалните малцинства: не мога да си представя еднополовите бракове да бъдат позволени в Чечня. Може ли да си го представите? Ако да - последиците ще са човешки жертви", каза Путин по време на визита в Амстердам.

източник: pravoslavie.ru