Френска революция в подкрепа на брака: 1 милион протестиращи

от vbfczAmivepelmDA

Французите го направиха отново. Две седмици след като бяха узаконени еднополовите "бракове", прогнозите бяха срещу вероятността за масов протест срещу новия закон. И министърът на вътрешните работи, Мануел Валс, разбира се, даде всичко от себе си, за да обезкуражи потенциалните участници в митинга: през целия ден в събота той изпращаше алармиращи съобщения по телевизията и радиото, предупреждаващи, че с оглед на очакващите се прояви на насилие, семейства с деца е по-добре да си останат вкъщи. 

Но в неделя, организаторите преброиха около 1 милион души, излезли на протест от три различни точки на Париж към Резиденцията на Инвалидите, включително огромен брой млади хора и семейства с деца и бебета в колички. Една майка в отговор за пресата каза, че отначало е възнамерявала да дойде без децата, но тактиката за сплашване на Валс я е накарала да ги доведе.

По всичко личи, че битката срещу легализирането на еднополовите "бракове" няма да спре дотук. На протеста вице-президентът на Християнския синдикален съюз CFTC призова французите да "преминат към съпротива" срещу несправедливите закони върху живота, брака, децата и семейството, които се налагат или подготвят от социалистическото правителство. Сред последните са закони за евтаназията, посягане върху детските надбавки и майчинството, задължително преподаване на "идеология на половете" в детските градини, и безплатни аборти за всички - законните аборти са 100% платени от държавните осигуровки от Великден насам.

Първият еднополов "брак" ще се състои в сряда в южния град Монтелие. "Щастливата двойка" е била помолена да не се показва публично, а няколко отряда на полицията за борба с безредиците ще охраняват залата на града, където "бракът" ще бъде регистриран.

Но Франция се надига - правителството на Франсоа Оланд е все по-неспокойно, склонно към непремерени реакции и открито пристрастно. 

 източник: lifesitenews.com