Москва отново каза "не" на гей парадите

от vbfczAmivepelmDA

Градската управа на Москва е отхвърлила молба за разрешаване на гей парад за осма поредна година, позовавайки се на нуждата от "уважение към морала" и патриотизма. 

"Според руските закони, ние трябва да работим ясно и последователно за поддържането на морала, целящ възпитаването на патриотизъм в подрастващото поколение, а не за нечисти домогвания, да не говорим за окупирането на градските централни площади и улици за подобно нещо", каза Алексей Майоров, глава на Регионалната Служба по Безопасност на град Москва.

Ако хомосексуалните активисти нарушат закона и се опитат да проведат парад, както са правели предишните години, Майоров предупреди, че "ще последва реакция и опитът ще бъде предотвратен". "По наше мнение няма желание за подобни събития в града".

Изявленията на Майоров са отражение на обществените нагласи в Русия, където 87 процента заявяват, че са против гейпарадните събития, според проучване наскоро проведено от Център за Изследване на Общественото Мнение Левада. Според същата агенция 85 процента са против хомосексуалните "бракове".

Твърдият отказ на Москва да капитулира пред исканията на международното движение на хомосексуалистите е смела позиция срещу Европейския Съд по Човешките Права, който е наредил на града да разреши подобни демонстрации.

Опитите на хомосексуалистите да организират публични демонстрации в Москва и други градове винаги са извиквали гневен изблик от страна на религиозните водачи и обикновените руски граждани, който често се изправят срещу парадите със сила. 

Руският Парламент по настоящем обсъжда приемането на национална забрана върху хомосексуалната пропаганда  насочена към непълнолетните - мярка, която вече е приета от няколко руски града.

Тази седмица в съседна Грузия свещеници и миряни на Православната Църква разбиха събитие на "хомосексуалната гордост".

 източник: pravoslavie.ru