Божията Майка се явява на жена във Виетнам

от Предание БГ

Отец Георги Максимов, свещеник от Москва, който често извършва мисионерски пътувания из Азия, публикува на своята Фейсбук страница разказа на една жена от Виетнам, която приема Православието след като Божията майка ѝ се явява.

Жената на име Нгуиен Ти Май Ан, бивша будистка, която живее и работи във Вунг Тау, Виетнам, приела Св. Кръщение и станала православна на Велика Събота тази година.

Тя пише за „нещо забележително“, което ѝ се случило преди около година: „Бях в кома и лежах в болницата. По това време видях ярка светлина, излъчване и точно пред мен се появи Пресвета Дева Мария. Тя ми подаде бутилка вода и ми даде да пия. Веднага щом изпих водата, светлината и Богородица изчезнаха.“

„На следващия ден сутринта, продължава тя, внезапно излязох от комата след като дълго време бях в безсъзнание.“ Нгуиен оцеляла и тя започнала да се моли на Господ Иисус Христос и Неговата Майка за бързо възстановяване и решила да стане християнка щом се завърне у дома.

„Няколко дни по-късно ми си яви друго видение насън, в което един човек ме отведе в Църквата, аз ядох Хляб и пих Светена вода заедно с всички и разгледах църквата“, продължава тя.

След като я изписали и тя се прибрала вкъщи, един приятел ѝ дошъл на гости, носейки икона на Богородица с Младенеца. „Бях невероятно щастлива, тъй като това бе същият образ, който видях насън. Бях много радостна и разказах на моя приятел какво бях видяла в съня си и той ме заведе в руска православна църква в моя град, където отново видях Богородица и Господ“, си спомня Нгуиен.

Жената приела Св. Кръщение по-късно „ и се родила свише под покрова на Пресвета Богородица и Божията благодат“.

„Безкрайно съм щастлива“ възкликва тя и продължава: “Благодаря Ти, О Господи, благодаря Ти, О Богородице, за моето „раждане свише“ и дарът на Вечния живот!“

Отец Георги отбелязва, че тя счупила крака си точно преди Кръщението си, но това въобще не ѝ попречило. При Св. Кръщение тя получила името Анна и понастоящем чете молитвите на виетнамски език по време на богослуженията.


Още новини
  • Prev