Светска Швеция няма проблем да праща обърналите сe в християнството обратно в Иран

от vbfczAmivepelmDA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Швещия е едно от по-сигурните пристанища за обърналите се в християнството отколкото техните държави в Средния Изток.

Въпреки това новинарската агенция "Харизма" съобщава, че Швеция отказва на религиозните бежанци статута на ирански християни, като ги заплашва с екстрадация. Кандидатите се оплакват, че имиграционните съдии не разбират рисковете, които ги очакват обратно в Иран като християни.

Шведския вестник "Светът днес" отбелязва този доклад на Харизма, като още преди това е съобщавала за ситуацията на иранските християни в Швеция. По-рано тази година, сайтът публикува случая на жена, на която Шведските Имиграционни Служби са отказали да повярват, че е християнка, дори след като е била кръстена като такава в Швеция. След протести, обаче, Швеция отмени депортацията на младата жена през февруари.

"Християнството Днес" още преди съобщи за трудностите на иракските християни, търсещи убежище в Европа, както и на "изненадващия" интерес към християнството сред иранските бежанци в Източна Германия. През 2011, "Християнството Днес" също отбеляза, че лютерански епископи в Швеция съветват свещеници да не кръщават бежанци, които са се обърнали в християнството.

(източник: Christianity Today)