В Сирия се извършва унищожение на Православието

от vbfczAmivepelmDA

В своето интервю за средствата за масова информация, един от иерарсите на Антиохийската Православна Църква, Сейднайският епископ Лука, разкрива мащабите на гоненията, на които са подложени православните християни в региона от началото на въстанието против режим на Башар Асад.

До сега от своите домове са изгонени 138 000 християни, а паралелно върви систематическо разрушение на християнските храмове. "Те убиват хора. За тях човешкият живот не струва нищо", - с тези думи владика Лука описва ситуацията в страната.

"Щетите, нанесени върху нашите храмове, са огромни. Палят ги, разбиват стените, грабят. Ако човешкият живот за престъпниците не струва нищо, нима ще пощадят нашите светини? Убиват енориашите ни, напада ги. Всичко случващо се придобива "законен статут", защото се вихри въстание и никой не протестира", - отбелязва православният иерарх.

"Нашите предци са населявали тази земя, много преди тук да се появи ислямът. Множество светци, проповядвайки любов, са приели мъченическа смърт на тази земя", - отбелязва Преосвещеният епископ Лука.

За съжаление, православните християни в Сирия сега стават беззащитни жертви на ислямските фанатици. И единственото, което могат да противопоставят на насилието в тази ситуация, са молитвата и упованието на Бога, който няма да остави надяващите се на Него.