Архиерейска служба и свещеническа конференция в гр. Троян

от vbfczAmivepelmDA

front

В днешния ден, 19-ти март, Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил отслужи Св. Преждеосвещена Литургия в храм „Св. преп. Петка” в гр. Троян. В съслужение с владиката участваха ставроф. свещеноик. Кънчо Кабадийски от Катедралния храм „Св. Троица” в Ловеч, свещеноик. Станимир Маринков свещеник при храм „ Св. преп. Петка” и прот. Роман Рачев, завеждащ енории в Троянската духовна околия.

След службата митрополит Гавриил в проповедта си припомни на вярващия народ значението и смисъла на Преждеосвещената литургия и Великия пост.

 

Веднага след това бе проведена и свещеническа конференция в архиерейското наместничество, където духовниците от Троянската духовна околия получиха наставления и насърчения в своята душеспасителна дейност от своя архипастир и обсъдиха с него своите проблеми и нужди.

 

Програмата на Негово Високопреосвещенство в гр. Троян продължи със среща с ученици изучаващи вероучение в ОУ „Св. Кирил и Методий”. Владиката донесе помагала и духовна литература на децата и им обърна внимание върху това колко важно за всеки човек, за неговото добро и достойно бъдеще е да познае Бога и да живее според Неговия свещен закон. Митрополит Гавриил обеща на учениците, летуване през ваканцията в живописната Етрополска света обител.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://predanie.bg/media-content/images/galleries/Troyan_03_2014