Митрополит Гавриил ще води 15 отличили се ученици на Св. Гора

от vbfczAmivepelmDA

С молитва към Бога започна учебната година в Ловеч. По традиция Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил на този ден дава старт на учебните занятия за новата година в най-престижното училище, ГЧЕ „Екзарх Йосиф I". И на днешния ден владиката бе сред скъпите гости на това училище, сред неговите преподаватели и ученици, които добре го познават.

След молитвата в обръщението си митрополит Гавриил каза, че наскоро бе началото на църковната година, празнувахме големите християнски празници Рождество Богородично и Кръстовден, а сега посрещаме друг голям празник, този на словесното просвещение. Владиката сърдечно пожела със силата на Честния кръст и по молитврте на Св. Богородица Господ да дарува на всички учащи и преподаватели сили, здраве и благополучно преуспяване в трудовете на човешкото познание, но и много важно в благочестието, милосърдието и вярата.
Със спомоществователството на Зогравския манастир „Св. вмчк Георги Победоносец" по инициатива на митрополит Гавриил петнадесет отличили се ученика от ГЧЕ „Екзарх Йосив I" в края на месец октомври, придружени от дядо владика, поклоннически ще посетят Св. Гора.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://predanie.bg/media-content/images/galleries/Lovech_2013_Parvi_Ucheben_Den_Ezikova