Второкласници направиха дарение на социалната кухня към Ловчанска св. митрополия

от Предание БГ

Седмица преди великия и светъл празник Рождество Христово учениците от II Б клас на училище ОУ„Димитър Димов“ в Ловеч направиха дарение на Ловчанска света митрополия, което ще бъде използвано за нуждите на социалната кухня към митрополията. Учениците са с класен ръководител г-жа Вергиния Христова и бяха посрещнати в храм „Св. Троица“ - Ловеч от Ловчански митрополит Гавриил. Средствата са събрани чрез благотворителен базар, на който са продавали сладкиши, изработени от тях и събраните 276 лв. са дарени. Владиката благодари на учителката г-жа Вергиния Христова на децата и техните родители. Митрополит Гавриил изрази своята голяма радост за това, че децата мислят и за бедните стари хора, за които към Ловчанска св. митрополия вече 12 години функционира кухня и столова. Тяхната детска любов ни дава вяра и упование, че сред новото поколение в България ще има много достойни хора, които обичат Господ и проявят любов и милосърдие към тези, които имат нужда от помощ.

Учениците споделиха, че това не е първия път, когато проявяват благотворителност и биха се радвали и занапред да бъдат от помощ на нуждаещите се хора. Миналата година те са подпомогнали социален дом за хора в неравностойно положение.

Децата подариха на дядо владика ръчно изработена картичка, с пожелания за радост и щастие, а митрополит Гавриил им раздаде подаръци и им пожела хубаво посрещане на празника Рождество Христово, когато нашият Господ Иисус Христос се ражда като Младенец.


Още новини
  • Prev