Преждеосвещена Литургия и свещеническа конференция в Ботевград

от Предание БГ

На 16.03.2018 г.(петък) Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил отслужи преждеосвещена Литургия в храма „Възнесение Господне“ – Ботевград. В съслужение с владиката участваха ставр.свещ.ик. Кънчо Кабадийски от Ловеч, ставр.свещ.ик. Борис Петров, председател на Църковното настоятелство към храма и архиерейски наместник на Ботевграска духовна околия, както и останалите свещенослужители в нея.

В словото си митрополит Гавриил разясни смисъла на преждеосвещената Литургия, а също така разказа части от житието на св. преподобни Алексий, човек Божи, който от любов към Господа пожертвал всички световни радости и се отрекъл от щастие, богатство и човешка слава, за да служи Богу в смирение и нищета.  На всички присъстващи владиката раздаде иконки с благословение.

След преждеосвещената Литургия се проведе свещеническа конференция, на която бяха обсъдени различни въпроси относно пастирското служение и духовния живот в околията, като акцент бе поставен на работата с децата и младите хора.


Още новини
  • Prev