от Предание БГ

Братството на Чекотинската света обител „Св. Архангел Михаил“ ви кани на Всенощно бдение, което ще започне на 09.10.2018 г. от 20:00 ч. - в навечерието на деня, в който почитаме паметта на Светите 26 предопобномъченици Зографски.

Манастирът е разположен между селата Боженци и Своде, на 15 км от Правец, на 20 км северно от Ботевград и на 70 км североизточно от София. До Чекотинския манастир води добър асфалтов път от магистрала Хемус, който е обозначен с табели. Отбива е при гр. Правец, като се поема по пътя за гр. Роман.

Прочети още
от Предание БГ

ГРАФИК НА АРХИЕРЕЙСКИТЕ

БОГОСЛУЖЕНИЯ В ЛОВЕЧ,

ОКТОМВРИ 2018 г.

Прочети още
от Предание БГ

И тази година Неделното училище към Ловчанска света митрополия ще отвори врати, за да посрещне своите възпитаници. Учебната година ще бъде открита на 30 септември в 11:30 ч. в салона на Митрополията.

Прочети още
от Предание БГ

На 14.09., когато светата Православна Църква е определила като един от дните, в който се почита Св. Кръст - Всемирно въздвижение на Светия и Животворящ Кръст Господен (Кръстовден), Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил отслужи св. Литургия в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Ловеч. С епархийския архиерей служиха прот. Михаил Ковачев, ст.ик. Любомир Казашки и дякон Мартин Йотов.

Прочети още
от Предание БГ
Детско-юношеският църковен хор "Архангелский глас" бе на творчески лагер в Етрополския манастир от 10 до 12 септември.
Прочети още