Единственото ми желание за Рождество е да проходя

от Христан Хитов
Посещения: 749

Грижовният духовник счупи десния си крак след произшествие на пътя в средата на октомври. Втори месец отецът е на легло, а питомците му се грижат за него.
"Прикован съм към леглото, лекари ми забраниха изобщо да стъпвам на крака до 15 януари. Имам две патерици и куцукайки, успявам да правя по няколко крачки на ден на левия крак, та поне той да не се обездвижва", сподели пред вестника Божият служител.


Децата му помагат да се храни, като го хващат за крака и го изтеглят, така че покровителят им да успее да седне на леглото и да се нахрани. Предварително по-възрастните са подготвили закуската, обяда или вечерята, а малчуганите му я сервират в леглото.
"Закотвен съм тук, не се отлепвам почти. Възстановяването върви много бавно. Скоро ще трябва да купим елха и децата да я украсяват. Старата, която използвахме години наред, вече не става", изповяда добрият духовник.
Предстои хлапетата да напишат своите писма с желания до Дядо Коледа. Тази година обаче отец Иван няма да може да се преобрази като добрия старец.
"По-малките ми казват, че аз съм Дядо Коледа. По-големите метафорично също го казват - че може да не съм реалният, но за тях съм истинският", споделя с усмивка въпреки болежките отецът.
Той ще успее да плати 100 кубика дърва, които излизат 5500 лв., както и малко въглища. Те ще стигнат за половината зима, но ще трябват още.
"Имаме нужда от дълготрайни храни, памперси, дрехи и перилни препарати. Каквото ни дарят, сме щастливи и доволни. Благодарен съм на всички, които се отзовават и ни помагат. На тях и всички останали желая весели празници, мир и любов в семействата им", заяви още човеколюбивият духовник.
Източник: bgdnes.bg