"Във вашите творби има много радост" - тържество по награждаването на участници в националния конкурс "Възкресение Христово" - 2014

от vbfczAmivepelmDA
Посещения: 2019

front th

"Във вашите творби има много радост" – такава оценка даде митрополит Гавриил на творбите, наградени в националния конкурс "Възкресение Христово" – 2014, организиран от Културно-просветния отдел към Св. Синод. Церемонията по награждаването се състоя в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. София, и беше предшествана от Божествената света литургия, оглавена от Ловчанския митрополит Гавриил в съслужение със Западно-Европейския митрополит Антоний и Браницкия епископ Григорий. В националния конкурс „Възкресение Христово“ – 2014 взеха участие 1769 творби, а награди получиха 88 от участниците.

 „Никой не може да се отдаде в съвършено служение на Бога, ако не види в очите поне на един човек сиянието на вечния живот“ – с тази мисъл на приснопаметния митрополит Антоний Сурожски дядо Гавриил се обърна към многобройните родители, изпълнили храма. Ловчанският митрополит допълни, че децата се нуждаят не толкова от думи, колкото от примери, защото детската душа е особено чувствителна и безпогрешно разпознава всяко лицемерие и неискреност. Затова е важно всеки един от нас да се стреми от сърце към Бога и искрено да се старае да се бори със своите немощи и да изпълнява Евангелските заповеди.

Радост имаше не само в рисунките, фотографиите и поезията, отличени за награда, но и по лицата на малките творци и техните родител. Сиянието в очите на децата се съчетаваше с постоянните проблясвания на фотоапарати, които не смогваха да запечатат многобройните моменти на пасхална радост. След светата Литургия благоговейната тишина в храма беше заменена от радостната глъч на малките участници, които пристъпваха към архиереите за благословение, награда и снимки. От храма тържеството премина към залата на енорийския център, където бяха изложени отличените творби.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://predanie.bg/media-content/images/galleries/Voskresenie Hristovo 2014