Софийски районен съд прекрати делото на архим. Дионисий срещу митрополит Гавриил

от Предание БГ
Посещения: 1363

Вчера (11.12.2017г.) Софийски районен съд – 122 състав с председател съдия  Димитър Куртов ПРЕКРАТИ н.ч.х.дело № 19769/2016г. по описа на СРС- Наказателно отделение за 2016г.  Делото е образувано по тъжба на архимандрит Дионисий /Мишев/,  подадена срещу Ловчански Митрополит Гавриил, с която е предявено искане той да бъде осъден за обида и клевета - престъпления, които според архимандрит Дионисий  Митрополит Гавриил е извършил чрез даденото от него интервю за вестник „Монитор“.

Първоначално делото беше насрочено за 23.08.2017г. На тази дата Владиката не успя да се яви в съдебно заседание поради обективни причини, но въпреки това беше обвинен от тъжителя,че умишлено протака процеса.

На повторно насрочената дата за заседание – 11.12.2017г. архимандрит Дионисий / Мишев/ и неговият процесуален представител не се явиха и това стана причина  с оглед правилата на Наказателно- процесуалния кодекс делото да бъде прекратено.

Можем само да предполагаме причините,поради които тъжителят не се яви в съдебната зала за насроченото заседание. Като имаме предвид,че за първото по делото заседание  архимандритът се яви с процесуален представител – Мария Славова- адвокат от САК, ние имаме убеждението,че той знае, че неявяването му в съдебна зала на 11.12.2017г. означава прекратяване на  образуваното наказателно частен характер дело, което е всъщност отказ от поддържаното от него обвинение за извършени „престъпления“ от Ловчанския Митрополит Гавриил.


Още новини
  • Prev