"Ти си Бог, Който прави чудеса" - нова поредица в издателската дейност на Ловчанска Света Митрополия

от Пътят на отците

Ловчанска Света Митрополия стартира нова поредица в своята издателска дейност под надслов "Ти си Бог, Който прави чудеса". Новите издания представляват антологии, съдържащи множество разкази за древни и съвременни достопаметни събития и чудеса от живота на светците и подвижниците на благочестието. Поредицата предвижда превода и издаването на български език на следните издания на манастира "Св. Дух" - Оропос, Гърция:

1. Явявания и чудеса на Пресвета Богородица.

2. "Благодатни дарове и благодатни хора", Том 1.

3. "Благодатни дарове и благодатни хора", Том 2.

4. "Благодатни дарове и благодатни хора, Том 3.

5. Явявания и чудеса на Ангелите

6. Чудеса и откровения по време на Св. Литургия.

В Православието не съществува акцент върху чудото като основа на вярата, но като събитие, което доказва истинността на Православната църква и учение и укрепва личната вяра на мнозина, на първо място в периоди на униние, слабост и маловерие. Вярваме, че с Божия помощ предстоящите издания ще донесат много духовна полза и сладост, отмора и вдъхновение за своите читатели, особено в наши дни, когато по думите на св. Паисий Светогорец "умножилите се логически знания, за съжаление, разколебават в хората самите основи на вярата и напълват душите им с въпроси и съмнения".

В новата поредица ще влезе и третото издания на "Бърз помощник: Чудесата на св. Лука днес", което предстои да излезе до края на годината.