"Предизвикателството Крит" - Вечер на Православната книга в Ловеч

от Пътят на отците

На 28 декември, четвъртък, Ловчанска Света Митрополия Ви кани на "Вечер на Православната книга". Събитието е под наслов "Предизвикателството Крит" и включва представяне на книгата "Крит - светският дух срещу светата Съборност", както и обсъждане по темата. От 17:30 ч. в параклиса на новата катедрала "Св. св. Кирил и Методий" авторът на книгата Георги Тодоров ще представи своето произведение, което разглежда провала на т.нар. „събор“ в Крит през юни 2016 г. като тържество на Православието срещу опитите светата Съборност да бъде подменена с нейния отровен двойник – икуменизма. Проследяват се едновековните опити на светския дух да проникне чрез икуменизма не само в отделни членове и водачи на Православната Църква, но и в самото догматическо учение за Църквата (еклисиологията).

Георги Тодоров е автор на многобройни статии, изследвания и публикации в областта на Светото Православие, историята, изкуствознанието, театъра, фолклора, както и на над 10 книги. Сценарист е и на няколко филма, в т. ч. на пълнометражния документален филм "Пътят на воина", който беше прожектиран в новия катедрален храм в Ловеч в началото на ноември.

Входът е свободен. Очакваме Ви, 28 декември, четвъртък от 17:30 в приземния храм на новата катедрала "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Ловеч.