от Пътят на отците

Църковният въпрос в Украйна не е в това кой кого ще подкрепи – Константинополската или Московската патриаршия – въпросът се свежда до самото съществуване на Православната църква такава, каквато тя винаги и особено от времето на Вселенските събори съществува – една и съборна.

Представяме на вниманието на читателите ни интервю по тази тема, дадено за Аналитическия център свт. Василий Велики от Видинския митрополит Даниил от Българската православна църква.

Прочети още
от Предание БГ

Становището на Св. Синод за националната стратегия на детето беше свалено от сайта на Св. Синод.

Каква е моята вина?

Прочети още
от Пътят на отците

На каноничното Православие в Украйна и в целия свят бе нанесена тежка рана, отбеляза Светейшият Патриарх Кирил в обръщение към Предстоятелите на Поместните православни църкви.

Послания бяха изпратени до Блаженейшия Антиохийски папа и патриарх Йоан X, Блаженейшия Йерусалимски патриарх Теофил III, Светейшия и Блаженейши католикос- патриарх на цяла Грузия Илия  II, Светейшия Сръбски патриарх Ириней, Блаженейшия Български патриарх Неофит, Блаженейшия Кипърски архиепископ Хризостом II, Блаженейшия Атински и на цяла Елада архиепископ Йероним II, Блаженейшия Тирански и на цяла Албания архиепископ Анастасий, Блаженейшия Варшавски и на цяла Полша митрополит Савва, Блаженейшия митрополит на Чешките и Словашките земи Ростислав, Блаженейшия митрополит на цяла Америка и Канада Тихон.

Прочети още